Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/210-8025

Áruátvétel: hétfőtől péntekig 8-14-ig dabasi és balmazújvárosi telephelyünkön.

Július 4-5-én zárva vagyunk, az ügyintézés és az áruátadás szünetel. Megértését köszönjük!

Szikkasztó csomag

Szikkasztó csomag
Szikkasztó csomag
Szikkasztó csomag
Szikkasztó csomag
Szikkasztó csomag
Szikkasztó csomag
Szikkasztó csomag
Szikkasztó csomag
Szikkasztó csomag
A szikkasztó alagutak lerakását TWIN rendszerben javasoljuk: a szikkasztó elemeket egymással szembefordítva egységnyi hosszon így dupla térfogatot érhetünk el.
A rendszer telepítése akár házilag is megoldható, nem igényel szakképzett munkaerőt, az egyes elemek szerszám nélkül is szerelhetők. A telepítés kevesebb földmunkát is igényel, gazdaságos, egyszerű, költséghatékony és betonozás nélkül végezhető.

A szivárogtató alagútrendszerünk több TWIN-alakzatba kötött alagútmodulból és két végzáró elempárból áll. A mindössze 11 kg súlyú alagútelem kézzel is könnyen mozgatható.
Az elemek rakásolhatók, ezáltal szállításuk és tárolásuk lényegesen kisebb helyet foglal.A felület a talajtakarás vastagságától függően lehet lépésálló, személygépkocsival vagy tehergépkocsival járható. A rendszer teherbírása 80 cm földtakarással 3,5 tonna.

>> Első lépésként ki kell ásni a telepítendő rendszerhez megfelelő méretű gödröt, a rendszer méretei, elrendezése és a kívánt terhelhetőség függvényében (lásd telepítési útmutató).

- A gödör aljára leszórunk 8/16, 16/32 szemcseméretű kavicsot min 10 cm vastagságban, sík felületre, ledöngölve.
- A kavicságyra helyezzük el a geotextíliát, majd arra rá a szivárogtató alagutakat a megfelelő, azaz a megadott szikkasztórendszer méreteiből adódó elrendezésben. A helyi adottságokhoz alkalmazkodva lehetséges más elrendezésben is telepíteni, azonban ez befolyásolja az összes kiegészítő rész (geotextília, szikkasztó alagút lezáró szett, TWIN összekötő elem) mennyiségét.
>> Jelen csomagajánlatban a szikkasztó alagutakat TWIN alakzatba építve kalkuláltuk, amely szerelése az alábbiakban történik:
- Az alagutak felét az íves részével lefelé letesszük és összepattintjuk őket, majd íves részével felfelé ráhelyezzük a többi alagutat és azokat is összepattintjuk. Majd az összekötő elemekkel rögzítjük az alagútrendszer alsó és felső részeit, 6 összekötő /alagút pár (1csomag 6 db összekötő). A folyamat végeztével a két-két végzáró elemet az alagút végeire rátesszük.
- Befedjük az egész szikkasztórendszert geotextíliával, 30 cm átfedéssel, ügyelve arra, hogy a végeit is átfedéssel bebugyoláljuk – ezzel megelőzve, hogy a rendszerbe szennyeződés kerüljön, amely eltömíti azt.
- Kivágjuk a geotextíliát a csőbekötés megfelelő helyeinél és csatlakoztatjuk a befolyó csövet, a szellőztető csövet és a betekintő aknát.
- A folyamat végeztével töltsük fel a munkagödör még szabadon maradt részeit is, a rendszer oldaláig 8/16, 16/32 szemcseméretű kaviccsal.

A csomag összeállítására kérjen ajánlatot Cégünktől! Érdeklődni: gabor.szekely@hd-rotatech.hu vagy 06709953337
Adatok
Cikkszám
eu177690
Hasonló termékek