Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/210-8025

Áruátvétel: hétfőtől péntekig 8-14-ig dabasi és balmazújvárosi telephelyünkön.

Hírek, újdonságok

Állóhengeres tartályok beépítésének fő szempontjai 1.

2014.04.23 11:00

 

Szállítás, levétel, tartály mozgatása:

A tartály mozgatása kizárólag az erre a célra az alsó és felső lap peremén elhelyezett furatok segítségével történhet.

Ezen furatokat kell használni a szállítás során történő biztonságos rögzítéshez. Figyelembe kell venni a rögzítések során, hogy a tartály nem deformálódhat.

A furatok segítségével kell leemelni a teherautó platójáról is.

A tartály beépítési helyének előkészítése:

A földkiemelés a munkagödör méretein, illetve geometriáján keresztül meghatározó az akna beépítésének minőségét tekintve. A földkiemelés során törekedni kell sík oldalfal és fenék kimunkálására, figyelembe véve a talaj állékonyságát, melynek nem megfelelősége esetén azt a rézsűszög módosításával, vagy az oldalfalak megtámasztásával kell védeni az aknát. A munkagödör és munkaárok mélységét a tervezett mélységen túl min. 15 cm többletmélységben kell kiemelni. Ezáltal az akna alá megfelelő összetételű ágyazatot lehet helyezni. Az ágyazati talaj legfontosabb tulajdonságai a megfelelő szemcseszerkezet (kisebb mint 20 mm szemcsékből álló), megfelelő állékonyság (folyásra, roskadásra nem hajlamos, iszaptartalma minimális) és kézi eszközökkel rétegenként 90% relatív talajtömörségűre tömöríthető.

A tartály beépítési helyének megválasztásakor garantálni kell annak járműforgalomtól való elzártságát illetve talajvízmentességét.